"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

торта РАФАЕЛО


Това е тортата,която направих за 20-годишнината от годежа ни.Понеже на този ден преди двайсет години имаше много сняг,а и тази година /07.11.2008 г./ не беше особено топло, реших,че малко цветя ще внесат лятно настроение.

ТОРТА РАФАЕЛО
за ф=26/28 см

блат
6 яйца
180 гр захар
160 гр брашно

крем
400 гр подсладено кондензирано мляко
250 гр меко масло
100 гр кокосови стърготини
100 гр бял шоколад /по желание/

За блата:
Разбиват се жълтъците със захарта,а белтъците на сняг.Прибавят се белтъците към жълтъците,като се разбърква с дървена лъжица.Добавя се и брашното.Пече се върху пекарска хартия на умерена фурна.Може да се изпече целия блат и да се разреже на три,или да се опекат отделно трите блата.

За крема:
Разбива се маслото,добавя се млякото по малко,докато стане на крем.После се добавят и кокосовите стърготини.С белия шоколад става много сладко,затова аз не го сложих.Крема се слага в хладилник за 1 час да стегне.

Блата може да се сиропира с ром,прясно мляко,компот,захарен сироп.Редят се блатовете с крем между тях.Отгоре може да се намаже с крема и да се украси по желание.
Моята украса е от готова моделираща маса /захарна маса/.
Рецептата на торта Рафаело е на Natalyna от Бг-мама.

Няма коментари:

Публикуване на коментар