"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

ТОРТА ЗА БАБА МАРТА
















Отскоро открих магията на декорацията на тортите и използвам всеки повод за това.
Тази торта е опит за малко пролетно настроение с Пижо и Пенда.

блат
6 яйца
2 ч ч захар
1 ч ч прясно мляко
3 ч ч брашно
6 с л олио
1 амонячна сода
1 ч л бакпулвер
1 ч л есенция кайсия /или по желание/

сироп
сварено кафе
есенция
захар на вкус

крем
1 крем Оле шоколад
400 мл прясно мляко
2 пакетчета крема сирене /да не е солено/
пудра захар на вкус

Разбиват се яйцата със захарта,добавят се прясното мляко,олиото,брашното с бакпулвера и амонячната сода,накрая есенцията.Пекат се три блата.Може в единия да се сложи какао.
Крема Оле се разбива с прясното мляко според указанието на опаковката.Смесва се с разбитото и подсладено крема сирене.
Тортата се подрежда по стандартния начин-блат,сиропира се,крем,блат,сироп,крем,блат.
Покритието ,цветята и фигурите са от готова моделираща маса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар