"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Шоколадов кейк



200 гр натурален шоколад
200 гр масло
100 мл кафе
200 гр захар
280 гр брашно
100 гр какао
100 гр кисело мляко
3 яйца
1 ч л сода бикарбонат
1 ч л бакпулвер
щипка сол

глазура
150 гр шоколад
3 с л сметана
1 ч л глюкоза

Шоколада ,маслото и кафето се топят на котлона.Маха се и се добавя захарта.Добавят се 1 по 1 яйцата,като след всяко се разбива хубаво,брашното,заедно с какаото,содата , бакпулвера и солта, като се редува с киселото мляко.Изсипва се в намаслена и набрашнена форма и се пече в загрята фурна на 160" ц.Като се опече,изстива във формата и тогава се вади .Залива се с глазурата.
Сметаната и глюкозата се загряват на котлона,добавя се начупения шоколад и се бърка ,докато се разтопи.Залива се сладкиша,като се почва от средата към краищата.
Тази рецепта си харесах от Good to the last drop.

2 коментара:

  1. Здравей Teilor,
    Много се радвам, че си решила да направиш кейка. Прекрасен е!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина е много вкусен!
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване