"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Бързо пиле с мед


За 4 порции:
2 с л зехтин
1 с л мед
8 обезкостени пилешки бутчета /бяло месо/
1 гл лук,накълцана
2 ч л настърган корен от джинджифил / или 1/2 смлян /
щипка шафран /или куркума/
400 гр моркови ,на пръчици
малка връзка магданоз,на едро
резенчета лимон за сервиране

Загрейте зехтина в голяма широка тенджера с капак,сложете пилето и запържете за кратко до леко златисто.Добавете лука и джинджифила и пържете още 2 мин.Сипете 150 мл вода,шафрана,меда и морковите,овкусете и разбъркайте добре.След като заври,похлупете и оставете да къкри 30 мин.,докато пилето стане готово.Отхлупете и засилете огъня за около 5 мин.,за да се изпари малко от соса.Поръсете с магданоз и сервирайте с лимон.

Аз използвах бяло месо,не сложих моркови,а сварих разноцветна паста за гарнитура.
Ако използвате бяло месо ,се вари 10-15 мин по-малко.
От BBC Good Food.

Няма коментари:

Публикуване на коментар