"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Ананасов сладкиш


50 гр масло
1/2 ч ч кафява захар
5-6 резена ананас /може от консерва/
9-10 вишни
---------------------------------------------
1 1/4ч ч брашно
1 ч л бакпулвер
1/2 ч л индийско орехче
щипка сол
110 гр масло,размекнато
1/2 ч ч захар
2 яйца
1/3 ч ч прясно мляко или сок от ананаса
1 с л ром или ванилия /аз сложих коантро/

50 гр масло се разтопява на котлона,добавя се захарта.Вари се 2-3 минути,докато се карамелизира.Може да се добави 1-2 с л вода.Готовия карамел се излива във форма с диаметър 22-23 см.В средата се слага кръгче ананас,а около него се подреждат половинки.
В центъра на всяка може да се сложи черешка /аз сложих сушени череши/.
В купа се смесват сухите съставки-брашното,бакпулвера,инд. орехче и солта.
В по-голяма се разбива маслото,добавя се захарта,яйцата едно по едно.С редуване се добавят брашнената смес и млякото с ароматизатора,като се започва и се завършва с брашнената смес.Изсипва се върху ананаса,заглажда се и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40-45 минути /докато клечка излезе суха/.
Охлажда се във формата около 30 минути.Прокарва се нож по стените ,да се отдели и се обръща в поднос.
Може да се наръси с пудра захар, кокосови стърготини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар