"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Фокачиа с домати и чесън


за тава 25/38 см

25 гр прясна мая /1 1/2 суха/
1 ч л захар
150 мл хладка вода
450 гр брашно
1 ч л сол
5 с л зехтин
1-2 домата
3 скилидки чесън,накълцани
2 с л сушен риган
черен пипер на вкус

Маята се разтваря със захарта във водата и 2-3 с л брашно.Оставя се за 10-15 минути да шупне.В голяма купа се сипва брашното,солта ,2 с л зехтин и шупналата мая и се омесва тесто.Оставя се да втаса за около 1,1 1/2 часа.След това се меси около минута,прехвърля се в намазана с масло тава и се разплесква с пръсти равномерно .Надупчва се с пръсти и се наръсва с чесъна и наситнените домати.Поръсва се с останалия зехтин,ригана и пипера.Пече се 20-25 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Рецептата е от "Малката голяма готварска книга".

Няма коментари:

Публикуване на коментар