"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Агнешки котлети с розмарин





Рядко ми се случва да готвя агнешко,но когато традицията го изисква ...или има специален повод,обичам да разнообразявам менюто.
Тази рецепта всъщност е комбинация от две други-едната от книгата "Френска кухня", откъдето взех маринатата,и част от рецепта на списание "GOOD FOOD" от май"2008 г.

За три порции:
6 котлетчета
2-3 клонки пресен розмарин,накълцан
2-3 клонки прясна мащерка,накълцана
3 с л зехтин
2 с л лимонов сок
сол,черен пипер
Котлетчетата се мариноват в продуктите в продължение поне на 2-3 часа.Сгорещява се зехтин в достатъчно голям тиган с капак,за да ги побере и се запържват и от двете страни до зачервяване.Долива се по малко бяло вино /общо около 50 мл/,след това 250 мл зеленчуков или пилешки бульон.Задушават се под капак на слаб огън около 30 минути.
Който обича чесън,може да прибави и 9-10 скилидки в тигана.
За гарнитура използвах задушен булгур и картофени кули с червен лук.
Булгура се приготвя както ориз ,в съотношение 1/2 с водата.
Една глава червен лук се накълцва и се задушава до омекване.Предварително сварените картофи се режат на шайби и се редят :картоф,лук,картоф,лук...като се поръсват със сол и бял пипер.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Приятно готвене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар