"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Involtini di Carne /Говеждо руло/

Тази рецепта е от книгата "Паста и опера" на Антонио Карлучо.Приготвя се в цяла Италия-
с различни плънки и по различен начин.Не се заменя само месото-бонфиле от зряло животно
нарязано на тънки ленти,така че да може да се завие на руло.




за 4 порции:
/пиша оригиналната рецепта/,моите промени в скоби

4 тънки парчета говеждо-около 650 гр общо
4 резена прошуто крудо /не сложих/
сол и прясно смлян черен пипер
5 малки корнишона /не сложих/
2 с л накълцан магданоз
1 ч л накълцан пресен розмарин
1 ч л стафиди /не сложих/





За соса
3 с л зехтин
1 гл лук,ситно нарязана
2 нарязани връзки целина /не сложих/
1 нарязан среден морков
1 ч ч бяло вино

Парчетата говеждо се начукват колкото е възможно по-тънко.Поръсват се със сол и черен пипер,слага се прошутото отгоре /аз ги намазах с песто ,поръсих с розмарина и пармезана/,
нарязаните корнишони ,магданоза и стафидите.Навиват се рулца,закрепват се с по две клечки за зъби.Загрява се зехтина ,най-добре в чугунен тиган, и се запържват рулцата.
Изваждат се и в същата мазнина се запържва лука за няколко минути,добавя се целината и моркова и се пържат около 10-на минути,като се разбърква от време на време.Връща се месото в тигана,залива се с чашата вино ,добавят се останалите подправки и се задушава около 1 час,докато месото омекне.
За гарнитура направих задушени пресни картофки с чесън,копър и магданоз.

Чудесно си паснаха и със салата "Капрезе"-домати,намазани с песто,моцарела,босилек и зехтин.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Приятно готвене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар