"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Омлет със зеленчуци по италиански



Едно пролетно ястие,което се приготвя много бързо.Идеята /с малко измененя/ заимствах от "Малката голяма вегетарианска книга".






1 малка глава лук,накълцана
1 тиквичка,на кубчета
2 чушки,на кубчета
2 домата
2 скилидки чесън
магданоз,сол,черен пипер
3-4 с л зехтин
6 яйца
100 мл готварска сметана /аз я добавих/

Загрява се зехтина и се запържва лука за кратко.Добавят се чушките и тиквичката и се задушават до омекване.Добавят се чесънът и доматите и се готвят около 2-3 минути.
Подправя се със солта,черния пипер и магданоза.
Яйцата се разбиват със сметаната.
Зеленчуците се изсипват в намазнена тавичка и отгоре се изсипват разбитите яйца.
Пече се във фурната около 1/2 час до златисто.
Зеленчуците могат да са различни всеки път.Може да се използват броколи,карфиол, моркови,целина...каквото обичате.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Приятно готвене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар