"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Маймунски хляб

Този вид хляб съм срещала във много варианти и рецепти.Кръстих го така,защото под това име съм го намирала.С малки изменения използвах тази рецепта.
Пиша продуктите,които аз използвах
1 ч ч прясно мляко
1 яйце
3 с л олио
1 с л захар
1 ч л сол
4 ч ч брашно /може да се наложи да се добави още/
1/2 прясна мая
1 /2 ч ч настъргано сирене
----------------------------------
5-6 с л зехтин
1 ч л сух магданоз
3 ч л вегета

От продуктите се омесва тесто.Оставя се да втаса ,докато удвои обема си.Разделя се на 32-34-36 топчета /по желание/.Всяко топче се овалва в смесените зехтин,магданоз и вегета и се нареждат на два реда в намаслена тава с диаметър 22-23 см.Реди се един ред,между топчетата втори.Оставя се отново да втаса около 1/2 час.Пече се в умерена фурна на 180 градуса до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар