"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Селска фокачиа с лимон и розмарин

Още една италианска вкусна рецепта.Варантите при този вид печива са толкова много...
Могат да се комбинират почти с всичко.
----------------------------------------------
1/2 прясна мая
1 с л захар
1 ч л сол
500 мл вода
900 гр брашно /приблизително/
1 ч л лимонов сок + още 1 ч л
1 с л сушен розмарин /2 с л пресен/
зехтин,морска сол
Омесва се тесто с маята,солта,захарта,брашното и 1 ч л лимонов сок.Оставя се да втаса,докато удвои обема си.Разделя се на две топки,оформят се плоски питки,разстилат се с ръце в две намаслени тави,втасват още половин час.Напръскват се с другата ч л лимонов сок,наръсват се с розмарина,малко зехтин и морска сол.Пекат се на 180-190 градуса около 15-20 минути ,до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар