"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Хлебчета,тип франзелки

1/2 прясна мая /2 ч л суха/
1 ч л сол
150 мл прясно мляко
200 мл вода
30 мл олио
600 гр брашно /приблизително/
Омесва се тесто от продуктите и се оставя да втаса,докато удвои обема си.
Разделя се на две ,оформят се две дълги хлебчета и се слагат в тава върху пекарска хартия или намаслена.Срязват се на 3-4 места .Оставят се да втасат още 30 минути и се пекат на умерена фурна около 1/2 час,до готовност.

Става извънредно мек и пухкав хляб.

3 коментара:

  1. Наистина изглежда много пухкав и вкусен този хляб! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  2. О, тези франзели много вървят с барбекю :-) Записвам си и тази рецепта :-) Мерси, Краси!
    Поздрави, Милена

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря,момичета!
    Милена,определено няма да съжаляваш!
    Весел ден!

    ОтговорИзтриване