"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Пресни картофки с маслини и каперси

Една страхотна рецепта от юнския брой на Good Food.
1 кг картофки
1 шепа каперси
2 шепи маслини без костилки
1 с л листа от мащерка/аз използвах сушена/
малка връзка розмарин/един стрък при мен/
6 с л зехтин
1 с л бял винен оцет
---------------------------------------------------------
В рецептата пише да се сварят първо картофките за около 10 минути.Аз не ги варих ,а направо ги сложих с малко вода и зехтин във фурната.След около 15-20 минути,когато поизвря водата,добавих маслините,каперсите,подправките,оцета и още малко зехтин и ги запекох.От маслините придобиват страхотен вкус.
Стават и за основно ястие,и за гарнитура към месо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар