"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Задушени пилешки бутчета по китайски

2-3 пилешки бутчета
1 суха червена чушка/аз не я сложих/
1 стрък пресен лук,нарязан
4 с л соев сос
1 ч л петте подправки
1 ч л сол
1 ч л вей дзин /не използвам/
1/2 ч ч бульон
джинджифил на прах
олио
-------------------------------------------
Сгорещява се олиото в дълбок тиган с капак.Запържва се бързо лука,лютата чушка и джинджифила.Добавят се бутчетата и се пържат 1-2 минути.Добавят се соевият сос и петте подправки.Месото ври така 3-4 минути ,след което се добавя бульона.Намаля се котлона и се задушават до готовност,около 15-20 минути.
Преди да се махнат от огъня,се поръсват със солта и вей дзин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар