"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Месо в гърне по Ланкаширски




8 котлета /агнешки,свински.../
2 гл лук,ситно нарязан
4 големи моркова,на кръгчета
1 ч л сол
смлян черен пипер
500 мл пилешки /телешки/ бульон
900 гр картофи,нарязани на тънки кръгчета
-----------------------------------------------
В гювеча се слагат четири котлета.Нареждат се отгоре половината лук и моркови,подправя се с половината сол и черен пипер.Слагат се останалите 4 котлета,лук и моркови,соли черен пипер.Налива се бульона.Отгоре се нареждат картофите.Похлупва се и се слага във фурната да се пече на умерена температура около 1,5-2 часа.Накрая по желание се маха капака и се запичат картофите за 10-на минути.
----------------------------------------------------
В оригиналната рецепта могат да се добавят 12 стриди преди картофите,които придават изисканост на това традиционно селско рагу.

Рецептата е от "Домашен пир".
----------------------------------------
Приятно готвене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар