"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Талятели по Болонски





250 гр кайма,телешка
1 яйце
2 с л галета
1 малка глава лук,ситно нарязан
1 с л магданоз
1 с л пармезан,настърган
сол,черен пипер
----------------------------------
250 гр пресни талятели
----------------------------------
1 с л зехтин
3 с л доматено пюре
1/2 ч л червен пипер
сол,черен пипер
----------------------------------
Омесва се каймата с яйцето,галетата,лука,магданоза,пармезана ,солта и пипера.Правят се малки кюфтенца,колкото малък орех и се пускат във вряща подсолена вода.Варят се 10-на минути.
Загрява се зехтина и се добавя доматеното пюре.Подправя се с червения пипер,солта и черния пипер.
Талятелити се варят във вряща, подсолена вода 3-4 минути.
Прецеждат се и се изсипват в голямо плато /или в порционни чинии/.
Отгоре се слагат кюфтенца и се залива със доматен сос.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Приятно готвене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар