"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Wholemeal Bread

Още една рецепта,която отлежаваше дълго време....а сега се налага днес пак да я приготвям!Оказа се ,че по-вкусно,меко и пухкаво хлебче не съм правила...
Единствения недостатък е ,че се получава много малко хлебче...пекох го в тавичка с диаметър 18 см.
300 гр брашно
1 ч л суха мая /аз използвах 1/2 прясна/
2 с л захар
1 ч л сол
10 гр олио
170 мл вода
-------------------------------------------
От продуктите се омесва тесто и се оставя да втаса,докато удвои обема си.
Оформя се на кръгъл хляб и се слага във форма с диаметър 18-20 см.Срязва се с върха на ножа на няколко места по радиуса.Втасва още половин час.Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35-40 минути.
Преди да го сложа да се пече ,го наръсих с малко царевично брашно.
След като го извадих от фурната,го напръсках с малко вода и го завих ,за да омекне коричката.Ако искате хрухкава коричка,не го правете.

По-пухкав хляб не бяхме яли....направо се смачкваше под ножа.
Днес ще е повторението...

Няма коментари:

Публикуване на коментар