"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Жълта торта

Поредното изкушение...с повод и без,винаги е забавно да твориш!
Тортата е малка,първия етаж е 18 см,а втория-13.
Блатовете на първи етаж са Red Velvet Cake-1/2 доза.
Втория етаж е "Мозайка"-вид бисквитена торта, също 1/2 доза.

Покритието този път е по-различно.Използвах една рецепта,предложена от Наталина в Бг-мама.Казва се Млечен марципан:
1 кондензирано подсладено мляко
400 гр сухо мляко
1 ч л олио
1 с л глицерин
Омесва се тесто от продуктите и се оставя в хладилник за 1/2 час.Аз го оставих за 15-на минути.После го разделих на две и го оцветих.Разточва се и се доомесва при нужда с пудра захар.Само розичката е от готова моделираща маса.

5 коментара:

  1. Краси правиш невероятни красиви торти за които се иска много търпение и майсторство, свалям ти шапка! И заповядай за награда при мен! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Краси тортата е много свежа, искрено ти се възхищавам на умението ти с торто правенето.
    Ех...... да можех и аз.:-)
    Лека и спокойна седмица.
    Поздрави Латинка!

    ОтговорИзтриване
  3. Мария,Латинка,благодаря ви за похвалите!
    Мария,благодаря и за наградата!Много си мила!
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  4. Хей, Краси.. неуморна си :-)

    Покритието изглежда сполучливо: знам, че е много относително да се отговори, но.. лесно ли ти се получи? Добре ли се разточва? Хич не обичам да меся и за мен подготовката на материал за тортата често е проблемно и леко досадно..
    Още веднъж: Браво, Краси!

    ОтговорИзтриване
  5. Привет,Дими!
    Покритието става много лесно:изсипах конденз. мляко в купа,добавих олиото и глицерина и започнах да добавям сухото мляко по малко.Омеси се лесно,лесно се оцветява,но малко се променят цветовете,може би заради жълтеникавия цвят на самото тесто.Зеленото всъщност е направено със синя боя...Лесно се разточва /значително по-меко е от готовата моделираща маса/и е по-вкусно. :-)

    ОтговорИзтриване