"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз .................

Печен фазан

За пръв път приготвям нещо подобно...досега съм готвила само заешко.
Доста порових за рецепти,поразпитах...и като за първи път се получи това.

1 фазан
сол и черен пипер на вкус
250-300 мл червено вино
200 гр масло
----------------------------
Осолих и поръсих фазана с черен пипер и го оставих да поседи 2 часа.Сложих 100 гр масло, на парченца във вътрешността,а останалото го наредих върху него.Залях го с виното и малко вода и го пекох в йенска тенджера под капак около 1,5-2 часа.Няколко пъти го поливах с течността от тавичката.
Мммм,вкусно е...ще се приготвя пак,и пак...

2 коментара:

  1. Краси, браво на теб!
    Изглежда много добре, а и на вкус сигурно е супер.
    Аз имам страхотна рецепта, ако се чудиш следващия път как да го правиш, обади се, ще ти я дам. Отдавна не съм готвила пернат дивеч и нямам снимка в блога.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Привет и на теб!
    Като за първи път доста вкусно се получи.
    Със сигурност ще се приготвя в най-различни варианти.Така че не отказвам рецепта! :-)
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване