"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Пържени пъдпъдъци


4 пъдпъдъка
4 ч ч бульон
1 ч ч бяло вино
магданоз,дафинов лист
чесън,сол,черен пипер
мас /олио/, малко брашно
----------------------------
Пъдпъдъците се запържват в маста.Прибавят се останалите продукти без брашното и се задушават до омекване на месото /около 1 час/.Птиците се изваждат,соса се сгъстява с брашното и се заливат .Сервират се веднага.

2 коментара:

  1. Никога не съм опитвала пъдпъдък, а тези изглеждат много добре! Каква е разликата с пиле във вкуса, много ми е интересно?

    ОтговорИзтриване
  2. И аз за първи път опитах!
    Точно като пиле си е,няма някаква особена разлика,стои по-сухо месото само...
    Почти няма мазнина и е хубаво да се приготви с повечко масло или да се увие в бекон... както и фазана.
    Иначе си е вкусно месо!

    ОтговорИзтриване