"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Пълнени тиквички по провансалски

4 тиквички
4 с л зехтин
1 с л каперси
1 глава лук,накълцана
80 гр орехи
170 гр трохи от сух хляб /едра галета/
2 скилидки чесън,накълцани
100 гр маслини,нарязани
магданоз,сол,черен пипер
-----------------------------------------
Тиквичките се разрязват на две като ладии.Издълбават се и вътрешността се нарязва на ситно.Загрява се зехтина и се запържва лука за около 5 мин.Добавят се орехите и трохите и се пържи още 10-на минути.Добавят се вътрешността на тиквичките,каперсите,чесъна, маслините ,магданоза и се овкусява.
Тиквичките се нареждат в намаслена тава и се пълнят с плънката.Налива се вода до средата на тиквичките.
Пекат се на умерена фурна почти до извиране на водата.
Могат да се поднесат с чесново кисело мляко.

2 коментара:

  1. Чудесно предложение за постно ястие, Краси!

    Вкусен и празничен уикенд :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти,Дими!
    Напоследък май само прелитам през блога...
    Ама с тия празници,а и имаме и рожденици и други поводи в семейството,и нещо не мога да изляза от кухнята...
    Дано при теб денят е усмихнат,пожелавам ти го!
    И много целувки! :-)

    ОтговорИзтриване