"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Заек,задушен в гърне

1 заек,нарязан на порции
2 каф. ч олио
2-3 с л червен пипер
2-3 с л брашно
2 даф. листа
1 с л вегета
5-6 скилидки чесън
1 ч л чубрица
сол на вкус
---------------------------
В гърнето/гювеча,йенска тенджера/ се сипва едната чашка олио.Втората се смесва с брашното,червения пипер,чубрицата и се прави на каша.Посолява се заека и се овалва в кашата.Парчетата се редят в гърнето,като между тях се слагат дафиновите листа и скилидките чесън.
Залива се с вода,да се покрие месото.Пече се на умерена фурна под капак,докато изври водата.
Получава се много вкусен сос.

3 коментара:

  1. Скъпа Краси,
    категорично отказвам да влизам в тортения ти блог!
    Ще ме изкушиш да започна пак с тортите и ще останем без храна ;) истинка де.
    Предпочитам да гледам заека ти ......... или може би на парченце от него да ме поканиш, а?
    Какво ще кажеш за 1-2 януари ;)

    Весели празници, Краси и прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно предложение! От сума време не сме хапвали заек, може да потърся тук да видя дали изобщо се продава някъде. Интересно, в БГ май беше по-лесно да намериш.

    ОтговорИзтриване
  3. Пепи ,от невлизането в тортения само ти губиш! :-)
    А като знам какъв факир си в кухнята, едва ли ще останете гладни!
    Заешкото отдавна е в историята,но за теб ще го приготвя с удоволствие отново!Заповядай!

    Ани,не знам при теб, но тук вече има почти навсякъде заешко.
    Че и други деликатесни меса...
    Само да му се готви на човек... :-)

    Весели празници на вас и на семействата ви!
    Целувки!

    ОтговорИзтриване