"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Сьомга

за 3 порции:
1 сьомга,около 600 гр
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
1/2 връзка магданоз
10 зелени маслини
100 грама масло
4-5 резена лимон
лимонов сок от 1 лимон
зехтин
-------------------------
Лука,чесъна,магданоза и маслините се нарязват на ситно и се пълни осолената и намазана отвсякъде с масло сьомга.Слагат се и резените лимон.
Слага се в намаслена тава,залива се с лимоновия сок,около 4-5 с л зехтин и се пече на умерена фурна до готовност.
Ако бързо изври течността ,може да се долее около рибата 1/2 к ч вода.
Сервира се с маслини и лимони.

2 коментара:

  1. Краси,
    обичам сьомга,
    а с маслините и лимона изглежда страхотно.
    Харесах и салатката с рукула и авокадо също.
    Чудесни идеи и рецепти,
    поздрав, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти,Диди!
    Обичам експериментите... :-)
    Скоро разглеждах албума ти с вкусотии... нямам думи!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване