"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Брауниз със шоколад и орехи

Всички в къщи свикнаха постоянно да има нещо сладичко за десерт... ама вината си е моя. :-( А когато нещо им хареса много,през следващите дни се прави до... омръзване!
Така и с тоя десерт...




125 гр шоколад
125 гр масло
3 яйца
170 гр захар
1 ч л ванилия
110 гр брашно
щипка сол
1/2 ч л бакпулвер
100 гр орехи
сметана за поднасяне




Шоколада и маслото се разтопяват на котлона и се оставят да поизстинат.
Яйцата се разбиват със захарта //може да се сложи 50/50 бяла /кафява захар//, ванилията.Добавя се шоколадовата смес.Брашното се смесва със солта и бакпулвера и се добавя към яйчената смес.Разбива се добре.Добавят се натрошените орехи.
Сместа се изсипва в намаслена тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20-25 минути.Може да се провери с клечка за зъби-тестото е меко,но не остава по клечката.
При поднасяне може да се поръси с пудра захар,да се украси с бита сметана.

8 коментара:

  1. В моето семейство обожават този сладкиш,който се разтапя в устата.Аз обаче го правя като добавям и Бейлис в него. Толкова бързо се изяжда! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. И у нас много се харесва.Обичам го и с алкохол,но понеже и сина ми си хапва наведнъж по две-три парчета,не рискувам да го опиянявам... :-))
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно шоколадово изкушения! :-)

    Весели празници, Краси!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасно е шоколадовото ти изкушение, Краси:)
    И у нас все искат десерт, ама вече започавам да намалям, че...
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  5. Ирина,Дани ,благодаря ви ,момичета!
    Съжалявам,че със закъснение!
    Пожелавам една весела,усмихната и прекрасна пролет!

    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Този сладкиш се бях зарекла да го направя преди няколко дни, но така и не можах, но непрекъснато беше пред очите ми и само за него си мислех :-) Снощи купих всичко необходимо и не можах да открия рецептата :-)
    И днес покрай новия пост за торта в чаша видях о и тези душички :-)
    Ей сега ги почвам...

    ОтговорИзтриване
  7. Ох, ох :-((
    Моля за съвет, като от опитен кулинар...Направих сладкиша, първата половина от печенето беше съпроводена с прекрасен аромат идеално надуване на тестото. Малко след средата - спукване по цялата обиколка на около сантим от края и цялото вътре спадна, наложи се да се пече повече време, като накрая освен твърдата коричка отгоре, отдолу беше като дъвка. Вкусно, няма как при тези продукти да не е вкусно, нарязах го на парчета и шприцвах сметана.
    Но защо се получи така?

    ОтговорИзтриване
  8. Irshad,съжарявам за късния отговор.
    Не знам защо се е получило така...да не би фурната да е била слаба?
    Не ми се е получавал подобен проблем.

    ОтговорИзтриване