"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Кефал с домати на фурна




Обичаме риба.Всякакъв вид,във всякакви вариации...
Печена,задушена,пържена,панирана.
Може би защото като дете не я обичах изобщо,сега се опитвам по всякакъв начин да си наваксам.



за 2 порции:
1 риба-кефал,около 500 гр
сол,черен пипер
2 гл лук,ситно нарязани
1 връзка магданоз,накълцан
2 червени домата
1 лимон,нарязан на филийки
1/2 ч ч олио



Почистената риба се осолява и се наръсва с черен пипер.
Магданоза и лука се смесват,объркват се добре и се разстилат в тавичка.
Отгоре се поставя рибата.
Доматите се нарязват на филийки и се нареждат върху рибата.
Върху тях се редят и лимоновите филийки.
Ястието се залива с олиото и се пече на умерена фурна около 1/2 час.
Поднася се студено.




Подходяща гарнитура :
сварени картофи с червен лук
зелена салата
пържени картофки

4 коментара:

  1. Краси,
    и аз съм в групата на обичащите риба във всички варианти. Тази рецепта също ми допадна и с много хубави снимки.
    Хубав и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти,Диди!
    Усмихнат ден и на теб! :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Като голям фен на рибата не мога да подмина тази рецепта! Чудесна рецепта, страхотни снимки!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти,Ани! :-)
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване