"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Ябълков сладкиш...


с много ябълки.
И вътре,и отвън... :-)




1 ч ч масло,меко
150 гр захар
4 яйца
3 ябълки,на кубчета
200 мл прясно мляко
300 гр брашно
2 ч л бакпулвер
1/2 ч л сол

топинг:
3 ябълки,на резенчета
2-3 с л кафява захар
1 с л канела
100 гр орехи,натрошени

пудра захар,за поръсване




Разбива се маслото със захарта.Добавят се яйцата едно по едно,като след всяко се разбива до пълното му поемане.
Брашното,бакпулвера и солта се смесват в купа.
Добавят се към разбитото масло,редувайки се с прясното мляко,като се започва и се завършва с брашнената смес.
Накрая се добавят ябълките на кубчета.
Сместа се разбърква и се изсипва във форма с диаметър 22-24 см,покрита с пекарска хартия.
Заравнява се.Отгоре се нареждат ветрилообразно резенчетата ябълки.
Върху тях се поръсва с кафявата захар и канелата.
Натрошените орехи се разпръскват отгоре.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Проверка с клечка -трябва да излиза суха.





Като се извади от фурната,се оставя да изстине във формата около 1/2 час.
После се изважда върху поднос или чиния.
Наръсва се с пудра захар.




Приятно готвене!

4 коментара:

  1. Много обичам сладкиши с ябълки, а твоя е много апетитен а не се съмнявам, че е и много вкусен. Имаш награда при мен :)

    ОтговорИзтриване
  2. Краси, да беше ми пратила от сладкиша :))
    Обичам ябълки, а тук :отвътре и отвън!
    Хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
  3. Разкошна работа. Имам ябълки и вече правих един сладкиш, но отидоха само 1 и половина. А тук си е друга работа.

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте Краси! Страхотни десерти с ябълки открих във вашия сайт и много ми се иска да опитам да ги приготвя. Бихте ли ми казали с каква вместимост е чашата като мярка? Много благодаря!

    ОтговорИзтриване