"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Суши с пушена сьомга




Нещо напоследък съм на азиатска вълна...
Може би защото се постопли,а тяхната храна е лека и ненатоварваща.
Същевременно лесна и бърза за приготвяне...



За две рулца суши:
50 гр пушена сьомга
2 листа Нори
1/2 краставица,нарязана на жулиени
перата на 1 пресен лук,нарязани на жулиени
уасаби,на вкус
оризов оцет за суши
соев сос
1 ч ч ориз за суши
рогозка за навиване




Ориза се измива много добре,залива се с две ч ч вода и се вари до извиране на водата.
След като поизстине малко,се добавят оризовия оцет и соевия сос.
Оставя се да изстине напълно.
Листа Нори се слага с лъскавата част към рогозката.
Една част от ориза се разстила върху него.
Намазва се с уасаби според предпочитанията.
В единия край се нареждат парчетата сьомга,краставица и перата лук.
С помощта на рогозката се навива на руло.
Леко се навлажнява на края с вода,за да залепне Норито.





Сервира се със соев сос,уасаби и маринован джинджифил.
У нас джинджифила в този му вариант нещо не се хареса,затова и не е на снимките... :-)




Всяко руло се нарязва на 6 или 8 парчета.




Приятно готвене!

3 коментара:

  1. Поздравления! Изглежда чудесно и е без съмнение много вкусно. Аз също преди няколко дни си правих суши, може да кача някоя друга снимчица в моя блог.

    ОтговорИзтриване
  2. Намери суши на разположение в ресторанти, за да бъде с ниско качество. След като се научите как да направите вашия собствен никога няма да се хранят навън отново! Вашата роля изглежда страхотно!

    ОтговорИзтриване
  3. PetyaL,Casey Angelova,благодаря ви!
    Успешна нова седмица! :-)

    ОтговорИзтриване