"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Паста с пилешко и тиквички




2 с л зехтин
450 гр пилешки гърди,нарязани на хапки
2 тиквички,нарязани
450 гр сос салса /друг доматен сос,или 3-4 с л доматено пюре,разредено с вода/
2 с л пресен кориандър /1 ч л смлян/
150 мл пилешки бульон
1 ч л чили на прах
1 ч л сух риган
1 ч л кимион смлян
300 гр паста,по избор
60 гр Чедър /Пармезан/ ,настърган
-----------------------------------------
Зехтина се загрява в дълбок тиган и се запържват пилешкото месо и тиквичките.
Задушават се около 8 минути.Добавят се соса салса,кориандъра,бульона,чилито ,кимиона и ригана.
Похлупва се и се задушава още 5-6 минути.
През това време се сварява пастата според указанията на опаковката.
Когато пастата е готова,се добавя към пилешкия сос ,разбърква се и се оставя две минути на котлона.




Прехвърля се в съд за сервиране,наръсва се със сиренето и се украсява с пресен кориандър.
Аз добавих и маслини.




Приятно готвене!
-------------------
източник: "Домашен пир"

1 коментар:

  1. Оооооо страхотна рецепта. Не знам какво е сос салса, но мисля да го заменя със соев сос, много подхожда на тиквички и пилешко месо, поне ние така ги подправяме. Благодаря много за идеята. :)

    ОтговорИзтриване