"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Пиле с Пармезан



500 гр пилешко филе
1 к ч галета
1/2 лимон-сок
1 ч л дижонска горчица
2 ч л кетчуп
4-5 с л зехтин
40-50 гр настърган Пармезан
1 ч л чесън на прах/2 скилидки-намачкани/
сол ,бял пипер
100-150 мл бяло вино
-----------------------------------------------
Смесват се лимоновия сок,горчицата,кетчупа,солта,белия пипер и зехтина и се залива пилешкото филе.Маринова се около 2-3 ч.
Смесват се галетата,Пармезана и чесъна.Филетата се овалват в сместа ,нареждат се в намаслена тава,заливат се с виното и се пекат на 200 градуса около 25-30 минути.
------------------
Приятно готвене!

4 коментара:

  1. Краси, много вкусно пиленце! Харесва ми комбинацията с пармезан!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Това изглежда вкусно! Да намеря една от най-важните неща за пиле пармезан е да създавате свои собствени галета от домашно хляб. Съпругът ми обича, когато се правят пилешки котлети.

    ОтговорИзтриване
  3. Русанка,благодаря ти! :)

    Casey Angelova, права си,че домашната галета е за предпочитане,ама не винаги остава време...

    Успешен ден!И усмивки! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Пиленцето е прекрасно, нямах даже и галета в момента и го направих с трохички от хляб. Благодаря за рецептата! Поздрави и усмивки :) :)

    ОтговорИзтриване