"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Пилешко с бамбук и моркови



за 4 порции:
800 гр пилешко месо /филе,от бутчета/,нарязано на хапки
1 консерва бамбук на слайсове
3 големи моркова,нарязани на колелца
1 гл червен лук,наситнен
3-4 скилидки чесън,нарязан на слайсове
2 с л соев сос
3 с л мирин /саке/
1/2 ч л китайски цветен пипер-Зантоксил,натрошен
1 ч л сусамово олио
3-4 с л царевично олио
магданоз,накълцан




Загрява се царевичното олио в дълбок тиган /уок/ и се запържва месото,докато смени цвета си,за около 5-6 минути.Добавя се лука и се пържи 1 минута.Добавят се морковите,чесъна, бамбука и цветния пипер.Запържват се 1 минута и се добавят соевия сос и мирина.Ако течността е малко,може да се долее 100-на мл пилешки бульон или гореща вода.
Задушава се около 15-20 минути.




Накрая се наръсва с чаената лъжичка сусамово олио за аромат.
Преди поднасяне се наръсва с магданоз.





Моята гарнитура беше от Басмати ориз,много обичан у дома.
1 ч ч ориз
2,5 ч ч вода
сол на вкус
1 с л царевично олио
Може да се задуши на котлона,може и в микровълнова печка.




Приятно готвене!

4 коментара:

  1. Това изглежда вкусно. Когато научих за биологично "Clearspring" марка? Ако тя е в България може да ви моля споделете на магазина място.

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитно изглежда това пиленце. Много харесвам китайските вариации на месо с хрупкави зеленчуци. Благодаря и за идеята за марката бамбук. Сега поне нагледно ще знам какво да търся. Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти,Casey!Продуктите от тази марка купувам онлайн от www.houseofsport.bg

    Благодаря и на теб,Мария!Използвала съм различни консерви бамбук,не намерих особена разлика.Имах такава в момента...

    Усмихнат ден,момичета! :))

    ОтговорИзтриване
  4. От китайската кухня обожавам пиле с бамбук и гъби. Предполагам, че и с моркови ще ми допадне :) Благодаря за рецептата, Краси!

    Вкусна и усмихната вечер!

    ОтговорИзтриване