"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Мариновани пилешки бутчета с гарнитура от киноа





След като съм започнала с киноата,за да не е само на салата,реших да пробвам как се съчетава с други продукти.
Оказа се,прекрасно.Засега с пиле ...




за 3 порции:
Марината:
6 малки бутчета
2 с л соева паста
1 с л вегета
3 с л лимонов сок
2 скил. чесън,счукани
1 с л салвия,сушена
200 мл бяло вино

гарнитура:
100 гр киноа
200 мл вода
1 зелена чушка ,нарязана на кубчета
1 стрък зелен лук,нарязан
сол,черен пипер
зехтин
---------------------------
Бутчетата се овкусяват с подправките,без виното.Оставят се да престоят 2-3 часа.
Нареждат се в намаслена тава,заливат се с виното,трябва да е до средата им.Ако е необходимо ,се долива вода.Завиват се с фолио и се пекат на 180 градуса около 35-40 минути.Малко преди края на печенето се маха фолиото и се допичат,да се образува коричка.

Киноата се сварява във водата със сол и 1 с л зехтин.
Добавят се чушката,лука и подправките.



Приятно готвене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар