"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Пиле с бяло вино и пармезан





Пилешкото месо винаги е било предпочитано у дома.Допреди няколко години го хапвахме домашно...но вече ,по стечение на обстоятелствата ,не можем.
Опитвам се да купувам качествено пилешко месо,но все пак нищо не може да се сравни с вкуса на домашното производство.За огромно мое съжаление...
Но това не означава ,че сме се лишили от нещо любимо и вкусно.



За да компенсирам донякъде негативите му,за гарнитура приготвих био оризов булгур. :)
1 ч ч оризов булгур се вари в 2 ч ч вода,подправена със сол и зехтин.
Почти накрая на варенето се добавят подправки на вкус:пресен лук,чушки,черен пипер, магданоз...




А за пилешкото,за 4 порции:
800 гр пилешко филе
5-6 с л настърган пармезан
2 ч л червен пипер
2 с л кетчуп /доматено пюре/
3 с л лимонов сок
сол,черен пипер,салвия /риган/
200-250 мл бяло вино
1 зелена чушка
2 с л магданоз,нарязан
1 стрък пресен чесън,накълцан




Месото се нарязва на хапки и се подправя с пармезана,кетчупа,червения пипер, лимоновия сок,сол,черния пипер и салвията.Разбърква се добре,за да се смесят всички съставки и да се овкуси пилето.Изсипва се в намаслена тавичка,залива се с 200-250 мл бяло вино и се пече до готовност,на 180 градуса около 30-35 минути.
Зелената чушка се нарязва на кубчета и се смесва с чесъна и магданоза.
След като се извади пилето от фурната ,се наръсва със сместа от чушка,чесън и магданоз.




Приятно готвене!

2 коментара:

  1. Краси,
    страхотно ти е предложението :)
    А за био оризовия булгур би ли казала
    къде си го открила ?
    Поздрави, прегръдки и усмихната нова седмица!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти ,Дани!
    Оризов булгур и други биопродукти поръчах на
    www.bioslunceluna.com
    Прегръдки и усмихнат ден! :))

    ОтговорИзтриване