"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Къри с патладжан и нахут



Поредната рецепта с малко или много нестандартни продукти...бял патладжан,нахут...




И не какъв да е ,а БИО...май доста залитам напоследък по био-продуктите.
А дали има смисъл,не знам.В стремежа си да осигуря добра и качествена храна ,май започвам да се вманиачавам...



и бял патладжан.Досега не бях приготвяла такъв...
Оказа се по-лек,не горчи,дори и без накисване... :)




А рецептата е от любимото ми списание Good Food.
Често си харесвам рецепти от него...понякога ги приготвям дословно,но по-често внасям доста промени от мен...




2 патладжана
2 с л олио
10-12 листа къри /нямах и използвах смляно къри/
2 гл лук,ситно накълцани
2 ч л гарам масала
2 ч л смлян кориандър
2 ч л куркума
400 мл кокосово мляко
4 домата ,нарязани на кубчета
400 гр нахут,консерва





Патладжана се срязва наполовина и после на парчета под ъгъл.
В тиган се загрява олиото и се запържва патладжана за 2-3 минути от всяка страна,докато стане хрупкав.
Изважда се и в олиото се запържва лука,докато омекне.
Добавят се подправките с 1 с л кокосово мляко и се разбъркват за 1 минута.
Добавя се останалото кокосово мляко и доматите.Оставя се на слаб огън,докато се сгъсти.
Добавят се патладжаните и нахута.
Разбърква се и се оставя да къкри още 5-6 минути,докато патладжанът стане готов.
При поднасяне се наръсва с магданоз.
Може да се поднесе с ориз или с топъл хляб.





Приятно готвене!

2 коментара:

  1. Краси, харесвам нахут,
    а рецептата видях в списанието :)
    Скоро използвах кокосово мляко за ястие с пиле, което стана много вкусно, така че и това ще ни хареса!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти,Дани! :))
    Поздрави и успешна седмица!

    ОтговорИзтриване