"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Хлебчета с брашно от динкел и овесени ядки



1 ч ч брашно от динкел
2 ч ч бяло брашно /може ръжено,типово,пълнозърнесто/
3 с л овесени ядки
1 ч л сол
1 ч л захар
1/2 мая,прясна
2-3 с л зехтин/олио
250 гр кисело мляко
--------------------------
Маята се разтваря в 40-50 мл хладка вода заедно със солта и захарта.
Добавят се останалите продукти и се омесва тесто.
Покрива се и се оставя да втаса,около 1,5 часа.
Премесва се и се оформят кръгли питки.Могат да се направят плитки,или гевречета.
Втасват отново за половин час.
Намазват се с вода и се наръсват с овесени ядки отгоре.
Пекат се на умерена фурна до златисто.




Приятно готвене!

1 коментар:

  1. Здравей, имаш прекрасен блог, гледам, че използваш доста био неща и разни нетрадиционни брашна,
    Е аз вчера си взех 2 брашна Био - едното пълнозърнесто, другото от Соя. И сега не знам как да ги употребя, с пълнозърнестото ще се справя, но с това от Соя си нямам никаква идея как да го оплзотворя, ако може някоя рецептА ,ще съм ти много блАгодарна.

    ОтговорИзтриване