"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Сьомга в азиатски стил





Една много лесна ,бърза и вкусна рецепта...
Става с всякаква риба,филе,котлет.

За 3 порции:
600 гр филе от сьомга
2 лимона
1 ч л джинджифил
1 ч л смлян кимион
2-3 ч л едро счукан червен пипер
3-4 с л зехтин
хималайска сол
1 гл лук,накълцан
магданоз
2-3 скилидки чесън,счукан /чесън на гранули/




Филето се осолява и се омазва с смес от зехтина,чесъна,лука,кимиона,червения пипер ,джинджифила и лимонов сок и лимонова кора от единия лимон.
Подходяща тавичка се намазнява и се покрива с хартия за печене,двойно по-голяма,да може да се завие рибата отгоре.
Слага се маринованото филе в хартията,отгоре се нарежда втория лимон,нарязан на резени, наръсва се с половината магданоз и се завива с хартията.
Пече се на умерена фурна около 15-20 минути.
Поднася се в хартията ,като се наръсва с останалия магданоз.
Могат да се направят индивидуални порции.
Ако се пекат цели риби,времето за печене се увеличава на 25-30 минути.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Приятно готвене!

2 коментара: