"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Оранжева супа..........


Защо оранжева?
Ами защото е от оранжеви продукти... :)) най-вече.
И защото такава става на цвят.
И защото е Фън шуей рецепта,а на тях им подхождат цветни имена.



От червена леща,моркови ,куркума...
И още:
2 с л сух пащърнак
1 гл лук
копър-семена
магданоз
червен пипер
хималайска сол
олио




В тенджера се загрява олио и се запържва за кратко нарязания на ситно лук.Добавят се нарязаните на колелца моркови и се запържват и те за 3-4 минути.
Долива се вода/зеленчуков бульон и след като заври,се добавя лещата.
Когато заври ,се добавят подправките-пащърнака,солта,червения пипер и копъра.
Вари се около 10-15 минути най-много,добавят се куркумата и магданоза.
Преди поднасяне се наръсва с магданоз.
---------------------------------------------------------------------------------------------

А това е хималайската сол.Тази е на едри кристали ,за мелничка.Има и на ситни кристали, готова за ползване.
Специално за Пепи! :))




Приятно готвене!

4 коментара:

  1. Краси, тази супа те сгрява само с поглед :)
    А солта от къде я намираш?
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересно предложение!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви ,момичета! :))

    Дани,солта и по-нестандартните продукти ги купувам от магазин за здравословни храни или онлайн.

    Усмихнат и по-малко дъждовен ден ви желая!
    Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване