"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз .................

Гъбена супа



300 гр гъби
3 с л олио
1 с л масло
1 гл лук,ситно накълцана
2 скилидки чесън,накълцани
1 литър гъбен бульон /гореща вода/
магданоз
хималайска сол
прясно смлян черен пипер
1 с л царевично нишесте
2-3 с л прясно мляко
---------------------------------------
Олиото и маслото се задушават в дълбока тенджера и се запържват лука и чесъна за 1-2 минути.Добавят се нарязаните гъби и се задушават ,докато се изпари течността,която са пуснали.Налива се бульона,добавят се подправките и супата се вари 10-15 минути.
Накрая се добавя нишестето,разтворено в прясното мляко.Вари се още 1-2 минути.
Наръсва се с магданоз.




Приятно готвене!

4 коментара:

  1. Както винаги при теб е вкусно! Отдавна не съм правила гъбена супа. Благодаря за рецептата! Поздрави и усмивки:)

    ОтговорИзтриване
  2. I love mushroom soup! This looks like an interesting recipe. Thanks for sharing.

    ОтговорИзтриване
  3. Eххх.. днес посточнно окапвам клавиатурата!

    Изключително вкусно предложение, Краси! Как обичам гъбкиии.. :-D

    Поздрави сърдечни и пожелания за всичко най-хубаво и вкусно и занапред :-))

    ОтговорИзтриване
  4. mnogo blagodaria za receptata,naistena stana perfektna.

    ОтговорИзтриване