"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Ориз с тиква и салвия



След десерта с тиква,сега и нещо солено... :)
Честно казано,до момента не бях хапвала тиква в солено ястие.
Винаги съм я възприемала като десерт,в сладък вариант.
Опитът в ястие обаче се оказа доста сполучлив и много се хареса у дома.
Идеята е пак от сп. Good Food.С доста изменения от моя страна.




300 гр настъргана тиква
3 с л зехтин
1 гл лук,накълцана
2 скилидки чесън ,накълцани
100 гр ориз Басмати
600 мл зеленчуков бульон /гореща вода/
25 гр изсушени домати в олио
шепа пресни листа салвия-градински чай
сол,черен пипер на вкус
настърган пармезан ,за поръсване




Загрява се зехтина в тенджера и се запържват за кратко лука и чесъна.
Добавя се тиквата и се задушава за около 5 минути.
Добавя се ориза ,обърква се с останалите продукти и се налива бульона.
Подправя се на вкус със солта,черния пипер и нарязаните листа салвия.
Оставя се да се задуши до готовност на ориза.
Преди поднасяне се поръсва с настърган пармезан.
Чудесно се съчетава с бяло вино.



Приятно готвене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар