"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Синсинати чили




1 кг кайма,говежда /при мен смес/
2 гр лук,накълцани
500 мл вода
500 мл доматен сок /когато нямам слагам 4-5 с л доматено пюре,разредено с вода/
1/2 ч л смлян бахар
1 ч л чесън на гранули
4 с л лют червен пипер /смляно чили/
2 ч л смлян кимион
1/2 ч л кайенски пипер
1/2 ч л смлян карамфил
1 ч л какао
2 с л ябълков оцет
1 дафинов лист
2 ч л сос "Уорчестър"
2 ч л канела
1 ч л сол
4 капки сос "Табаско"
2 ч л сладък червен пипер
2 кубчета телешки бульон
1 ч л мастика /по желание/ или смлян анасон
1 консерва червен боб




Каймата се запържва на бавен огън,като се разбърква непрекъснато ,докато стане на трохи.
Добавят се всички останали продукти.
Сосът се вари на слаб огън 2-3 часа .Аз го правя на по-силен котлон за около един час,час и половина максимум.
Когато е почти готов ,добавям червения боб.
Вместо с червен боб,може да се поднесе със спагети,с ориз.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Рецептата е от сп. "Бон апети" ,юли'2007 г.
Предполага се ,че е най-близка до оригиналната.
----------------------------------------------------
Приятно готвене!

6 коментара:

  1. Много вкусно изглежда, Краси!
    И ароматно, с толкова подправки!
    благодаря, че сподели, сега остана да пробвам :)

    ОтговорИзтриване
  2. Отличный рецепт (особенно на холодный осенне-зимний период ;) ), готовлю похожее блюдо.

    ОтговорИзтриване
  3. Извините, видимо, язык не поменяла))) Повторюсь! Рецепт отличный! Особенно для сезона осень-зима. Тоже похожее готовлю.

    ОтговорИзтриване
  4. Много обичам такива неща. Задължително ще го пробвам твоя вариант!

    ОтговорИзтриване
  5. Краси, това е рецепта точно за мен:)
    С толкова различни подправки, ароматни и прекрасни комбинации!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Радвам се,че ви допада,момичета! :)
    Усмихната и успешна нова седмица! :)))
    Спасибо,Рафаэлла! :)

    Поздрави !

    ОтговорИзтриване