"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Мусака от ориз и гъби



за 6 порции:
500 гр гъби
2 скилидки чесън,накълцани
1 гл лук,ситно нарязана
4 с л зехтин
250 гр домати /доматено пюре/
300 гр дългозърнест кафяв ориз
2 яйца
1 ч ч сирене /извара/
5-6 с л галета
сол,черен пипер
Пармезан,настърган
магданоз



Зехтина се загрява и в него се запържват за кратко лука и чесъна.Добавят се нарязаните гъби,доматите и магданоза и се задушават,докато изври течността и останат на мазнина.
През това време се сварява ориза в подсолена вода.
Маха се от котлона и се охлажда за 4-5 минути.Добавят се двете яйца и сиренето и се разбърква добре.
В намаслена тава се сипва половината от ориза,отгоре се разпределя гъбената плънка.
Върху нея се насипва останалия ориз.
Отгоре се наръсва с настъргания пармезан и галетата.
Запича се в умерена фурна докато се зачерви отгоре.





Приятно готвене!

1 коментар: