"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Немска супа с праз,кайма и сирене



Слагам заглавието на тази супа така,както е в списанието - "Меню" -зима,2009г.
Но моята супа е мноого по-различна...използвах идеята ,претворена през моите вкусове и налични продукти. :))
В оригиналната рецепта супата е със много праз,2 стръка,100 гр крема сирене, 100 гр кашкавал/Ементал,100 гр топено сирене или Гауда...
Аз сложих само 1 стрък праз и около 50 гр настърган Пармезан.
Или какво се получи накрая:




1 стрък праз
250 гр кайма,омесена с подправки по вкус
2 с л олио
1 ч ч прясно мляко
2-3 ч ч гореща вода
50 гр настъргано сирене Пармезан
магданоз,сол на вкус,черен пипер
---------------------------------------------
Загрява се олиото в дълбока тенджера и се запържва лука за 2-3 минути.Добавя се каймата и се разбърква,докато стане на трохи.Наливат се прясното мляко и водата ,подправя се на вкус и се вари около 15-20 минути.Наръсва се с Пармезана и магданоза и се маха от котлона.

Пп:Въпреки сиренето и прясното мляко моята супа е червена ,а не бяла :),заради сложения червен пипер в каймата.

4 коментара:

  1. Краси, много вкусно звучи тази супа, благодаря, че сподели.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Краси, обичам супа топчета / иначе не си "падам" много по каймата/
    Но този вариант ми допадна!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Отличный суп! И очень красивое фото!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви,Пепи,Дани!
    Спасиббо,Рафаэлла!
    Поздрави и усмивки!:))

    ОтговорИзтриване