"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Щука със сладка плънка



Една рецепта,в духа на постите,струва ми се...
Напълно моя измишльотина...е,пълнежа си го ядох сама,но месото на рибата,поело от сладкия вкус на плодовете , е страхотно.




1 щука, почистена и осолена
1 гл лук,ситно накълцана
50 гр сушено манго,нарязано на парчета
20- гр захаросан джинджифил,нарязан на парчета
черен пипер,натрошени бадеми
зехтин,резени лимони,магданоз



Осолената риба се наръсва със смлян черен пипер и се слага в намаслена тава.
Лука,мангото ,джинджифила и магданоза се смесват и с тази смес се пълни рибата.
Отгоре се нареждат резени лимон,напръсква се със зехтин,наръсва се с натрошените бадеми и се пече в умерена фурна около 30-35 минути.




Бързо,лесно,полезно,вкусно,има за всекиго по нещо! :)



Приятно готвене!

3 коментара:

  1. На мен ми харесва сладката плънка :) съчетана с месото от рибата.
    Бих пробвала с удоволствие, Краси, още повече скоро идва голям празник.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Сигурно вече си сготвила рибата за довечера...
    Надявам се и това да ти допадне!
    Поздрави и весел празник,Пепи! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесня идея, Краси!
    Харесвам такъв тип комбинации,
    харесах и новото ти предложение за кекс с круши, сушени череши и шоколад -
    много идейни, ароматни и изкушаващо презентирани.
    Поздрав и хубави празници, Диана

    ОтговорИзтриване