"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Бадемова торта с моркови и ананас

Рецептата на тази торта видях при Ивейн.
Естествено ,с малко промени от моя страна,се получи една сравнително лесна и бърза ,но много вкусна тортичка.




блатове:
3 яйца
2 ч ч захар
2/3 ч ч олио
4-5 с л сок от компота ананас
1 1/2 ч ч брашно
1 ч л какао
1 ч л сол
1 ч л бакпулвер
1 1/2 ч ч моркови,ситно настъргани
3-4 резена ананас от консерва,нарязан на кубчета
1 ч ч смлени бадеми

крем:
500 гр маскарпоне
100 гр масло,меко
250 гр пудра захар

сироп:
сока от консервата ананас

украса :
филирани бадеми





Яйцата се разбиват със захарта.Добавят се олиото,сока от ананаса,брашното,какаото , солта и бакпулвера.Разбива се добре.Накрая се добавят нарязаният ананас,настърганите моркови и смлените бадеми.
Пекат се три блата във форма с диаметър 20 см.
Блатовете стават меки и сочни и е по-лесно да се изпекат отделно,вместо да се пече наведнъж и да се реже на три.
За крема:Разбива се маслото със захарта,добавя се маскарпонето и се разбива добре на пухкав крем.
Тортата се сглобява по стандартния начин:
Слага се един блат в сервизна чиния или върху подложка,сиропира се с част от ананасовия сок,намазва се с крем.Слага се втория блат,сиропира се и се намазва с крем.Третия по същия начин,като след сиропирането се омазва цялата торта с останалия крем.
За украсата:
Филираните бадеми се изсипват в широка чиния.
Тортата се държи с една ръка,а с другата ,с шепа се лепват бадеми отстрани.Доста ще изпадат :)),но след два-три пъти полепват достатъчно.




Приятно готвене!

4 коментара:

  1. Hola ...es mi primera visita a tu blog ...y me encantan tus postres ...sobre todo esta tarta ...es deliciosa ...toma nota de la receta.Te invito a compartir mis recetas y mi blog ....me apunto como seguidora ...desde VIGO ESPAÑA ...SALUDOS MARIMI

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда уникално вкусна!!! И много интересна като съчетание на вкусове :)

    ОтговорИзтриване
  3. Краси, харесвам морковени торти, а и с добавака на ананас и маскарпоне, става още по-вкусна!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви,момичета ,за коментарите!
    Радвам се ,че ви хареса! :)
    Спокоен уикенд!

    ОтговорИзтриване