"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Салата от червен лук и портокали



за 4 порции:
300 гр червен лук
3 средни портокала
3 с л зехтин
1 с л бял винен оцет
2 с л шери
1 с л нарязан пресен копър
сол,черен пипер




Лука се нарязва на колелца.
Портокалите се обелват ,почистват се от бялата част и се режат на резени.
Смесват се в купа.
Приготвя се сос "Винегрет" от зехтина,оцета,шерито,сол и черен пипер.
Залива се салатата с дресинга.
Поръсва се с копъра.




Приятно готвене!
-------------------
източник:
"Кулинарна енциклопедия"
изд. Хермес

Няма коментари:

Публикуване на коментар