"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Супа със свинско месо и паста



Рецептата няма точни пропорции,зависи от това ,за колко човека искате да я приготвите.

свинско месо,нарязано на малки хапки
моркови,обелени и също нарязани на ситно
картофки,на кубчета
1 малка глава лук,нарязана на ситно
паста в нестандартна форма, /при мен на фигурки :)/
прясно мляко, /за 4 порции супа слагам приблизително 4 с л прясно мляко/
сол,черен пипер
3-4 с л зехтин
телешки бульон/гореща вода
магданоз
малко червен пипер

марината:
балсамов оцет
червено вино



Нарязаното месо се маринова за 2-3 часа в смес от балсамов оцет и червено вино в количество да се покрие.
Загрява се зехтина в дълбока тенджера и се запържва отцеденото месо ,докато промени цвета си.
Добавя се лука,запържва се за 2-3 минути,после се добавят нарязаните моркови и картофки.След като се запържат и те за около 3-4 минути,се слага червения пипер,разбърква се и се налива гореща вода или телешки бульон,в количество 1/3,т.е. 1 част продукти,3 части течност.
Подправя се на вкус със сол и черен пипер и се оставя да ври на слаб огън ,докато се сварят продуктите,за около 30 минути.
Добавят се пастата и прясното мляко и се вари още 6-7 минути до готовност на пастата.
Сваля се от котлона и се наръсва с пресен магданоз.



Приятно готвене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар