"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Шоколадови трюфели със смлени лешници и тонка боб



150 мл сладкарска сметана
300 гр черен кувертюр
50 гр масло
100 гр смлени лешници
настърган тонка боб




Шоколадовия кувертюр се надробява в купа.
Сметаната се загрява до кипване и се налива върху шоколада.
Разбърква се ,докато се разтопи шоколада.Добавя се маслото,тонка боб и половината от смлените лешници.
Разбърква се добре и се оставя в хладилник за една нощ,да стегне.
На другия ден с влажни ръце се оформят топчета,които се овалват в останалите смлени лешници.




Приятно готвене!

3 коментара:

  1. Краси,
    обичам трюфел бонбони.
    Твоите изглеждат неустоимо -
    много нежни и елегантно поднесени.
    Поздрав и хубава нова седмица, Диана,

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти,Диди! :)
    Усмихната и топла седмица и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудни са, Краси, убедена съм, че са много вкусни.:)
    Поздрави и хубави почивни дни, неусетно пак дойдоха.:))

    ОтговорИзтриване