"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Тиквички на грил със задушен динкел



Постите започнаха.И макар,че не се придържам стриктно към тях,ще опитам поне да приготвям повече зеленчукови и здравословни ястия.
Тази рецепта ,освен че е здравословна , е и веган.
Не е търсена умишлено,просто такава ми попадна...




за 4 порции:
2 малки тиквички /1 голяма/
200 гр динкел,сварен /вари се около 2 часа/
кората и сока на 1/2 лимон
магданоз,мащерка,босилек и майоран
1 скилидка чесън,накълцана
4 с л зехтин




Тиквичките се нарязват на колелца и се пекат на грил-тиган.
Сварения и охладен динкел се смесва с ароматните подправки,чесъна,зехтина,лимоновата кора и лимоновия сок.
Грилованите тиквички се нареждат в сервизна чиния,подправят се със сол,а в средата се слага подправения динкел.




Приятно готвене!

3 коментара:

  1. Краси, и аз не спазвам пости, но на такава рецепта не бих отказала :)
    Динкел все още не съм опитвала!
    Много добре изглеждат снимките :)
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти ,Дани! :)
    И честит празник!
    Хубав ден и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит празник,Краси!
    Много свежо предложение и отново стилно поднесено точно в твой стил!Комплименти!

    ОтговорИзтриване