"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Пилешки бутчета със Sherry



за 4 порции
4 бутчета
3 с л олио
1 гл лук,накълцан
6 с л Sherry
200 мл бульон /гореща вода/
125 гр гъби
черен пипер,сол
-------------------------------
Бутчетата се измиват и се натъркват със сол и черен пипер.
Олиото се загрява в дълбок тигани бутчетата се запържват от двете страни до порозовяване.Добавят се нарязания лук,шерито и бульона ,захлупва се и се задушават на тих огън около 25-30 минути.
Добавят се нарязаните на филийки гъби ,досолява се при необходимост и се задушава още 5-6 минути.
Гарнитура-по желание.





Приятно готвене!

------------------
източник:с вариации
"Кулинарна енциклопедия"
изд. Хермес

5 коментара:

  1. Краси много изискана и вкусна рецепта!! Много вкусно изглежда пилето така! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно предложение Краси!Много апетитно изглежда пилешкото!Вкусен и усмихнат уикенд ти желая!

    ОтговорИзтриване
  3. Хм... мисля, че ми даде идея за вечеря:))

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви,момичета!
    Бенита,надявам се да ти хареса! :)
    Хубав,топъл и усмихнат ден ви желая!

    ОтговорИзтриване
  5. Много красиво и ...
    предполагам още по-вкусно, Краси!
    Харесах и тиквичките - чудесна идея.
    Поздрави и усмихнат уикенд, Диана

    ОтговорИзтриване