"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Пиле Шермула със зелен боб



за 4 порции:
4 пилешки бутчета
марината Шермула:
1 с л кимион
1 с л кориандър
1 ч л индийско орехче
1 ч л едро смлян червен пипер /може лют,ако предпочитате/
1 гл лук,ситно нарязана
3 скилидки чесън,ситно накълцани
2-3 стръка магданоз,нарязан
1 стрък розмарин,на ситно нарязан
лимонов сок,сол-на вкус
--------------------------------------
250-300 мл бяло вино ,за печенето
зехтин
гарнитура:
450 гр зелен боб /използвах замразен/
стрък розмарин за ароматизиране
сол,бял пипер-на вкус




Зеления боб го приготвих в уред за варене на пара.
Розмарина се слага в тавичката за подправки,отгоре зеления боб в отделна тава.
Така боба се ароматизира без досег с подправката и аромата е много наситен.
След като се извади от уреда,се подправя на вкус със солта и белия пипер.
Ако не обичате розмарин,може да използвате копър.
При липса на такъв уред боба може да се задуши и на котлона.
Или да се използва готов,от консерва.




Продуктите за маринатата Шермула се смесват и с получената трошлива каша се обтриват бутчетата от всички страни.Оставят се в хладилник за поне 2 часа.




Слагат се в тавичка,напръскват се със зехтина и се налива виното отстрани,около бутчетата.Пекат се на 190 градуса около 55-60 минути,до готовност.




Резултата е много ароматно и сочно пилешко...
Бялото вино е просто задължително... :))





6 коментара:

  1. Краси, много интересна марината!
    И прекрасен резултата, разбира се, много, много апетитно бутче!
    Поздрави и хубава, слънчва седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Краси, изглеждат много вкусни бутчетата:).
    Хубава и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Краси,апетитно ястие,поднесено стилно!Като гледам чашата бяло вино ми се иска да ти кажа "Наздраве"!

    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви,момичета! :)
    Спокоен и не толкова дъждовен уикенд!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Днес обядвахме с твоето пиленце,Краси. Благодаря ти за вкусната рецепта. Наистина е прекрасно!

    ОтговорИзтриване
  6. Радвам се ,че ви е харесало,Йоли! :-))

    ОтговорИзтриване