"И НАЙ-ДЪЛГОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ЗАПОЧВА С ЕДНА МАЛКА КРАЧКА!" - така започнах и аз ..........

Терин от пилешки дробчета с Марсала



500 гр охладени пилешки дробчета
150 мл Марсала
100 гр масло
1 гл лук
2-3 скилидки чесън
2 дафинови листа
1/2 ч л хималайска сол
черен пипер на вкус
щипка червен пипер ,едро смлян
50 мл сух вермут




Дробчетата се заливат с Марсалата и се мариноват за една нощ в хладилника.
Лука се нарязва на ситно,чесъна се намачква.
2-3 с л масло се загряват и се запържват лука и чесъна за около 3-4 минути.
Добавят се дробчетата и подправките.Готвят се около 5-6 минути.
Отвътре трябва да останат розови.Добавя се вермута и се готвят ,докато се изпари течността.
Охлаждат се .Отстраняват се дафиновите листа.
Добавя се останалото масло и сместа се пасира в кухненски робот или с пасатор.
Продълговата форма се покрива с прозрачно фолио и пастета се изсипва в нея.
Притиска се добре ,покрива се отгоре с фолио и се охлажда в хладилник за поне 6-7 часа.




Изважда се върху подложна чиния .
Може да се предложи с препечени филийки...
Или като пастет за закуска...
Или като основно ястие със зелена салата...





Приятно готвене!

4 коментара:

  1. Благодаря, Краси, за сега само преглъщаме :)

    ОтговорИзтриване
  2. Пепи,
    Йоли,благодаря ви!
    Хубава неделя! :))

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубава рецепта
    Поздравления

    ОтговорИзтриване